220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Zes mannen met Kalashnikovs overvallen sigarettentransport nabij Lyon

Door de beperkingen rond de coronacrisis is in Frankrijk de aanvoer van illegale sigaretten vanuit het buitenland bijna stil komen te liggen. Het gevolg daarvan is dat criminelen naar steeds zwaardere middelen grijpen om desondanks hun bevoorrading op peil te houden.

Zo werd deze week even ten zuiden van de stad Lyon, rond 6 uur ‘s ochtends, een gewapende overval gepleegd op een vrachtwagen die dozen met sloffen sigaretten vervoerde. Volgens diverse media, waaronder RTL en 20 Minutes, ging het om zes gemaskerde overvallers die bewapend waren met Kalashnikovs.

De overvallers dwongen de bestuurder van de vrachtwagen – er was ook een bijrijder aan boord – om uit te wijken naar een naburige gemeente. Daar laadden ze een deel van de vracht over in andere voertuigen. Voordat ze op de vlucht sloegen, staken de criminelen de vrachtwagen in brand. De bestuurder zou bij de overval gewond zijn geraakt, maar voor zover bekend verkeert hij buiten levensgevaar.

Volgens de Franse media was de overval goed voorbereid. RTL meldt dat de vrachtauto zojuist was weggereden uit Mions, een kleine gemeente in de buurt van Lyon, waar zich een van de grootste bevoorradingscentra van de region bevindt. Vanuit dit distributiecentrum worden veertien Franse departementen bevoorraad. Over de omvang van de buit is niet bekendgemaakt.

 

Meer bij RTL en 20 Minutes:

 

Rhône : Un camion transportant des cartouches de cigarettes braqué par des malfaiteurs armés de kalachnikov  (RTL) 

Rhône : un camion approvisionné en cigarettes se fait braquer au sud de Lyon (20 Minues)

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn