220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Vondst shisha tabak in busje leidt naar nog meer

Een bestelbus die zo zwaar was dat hij door zijn vering zakte, vervoerde maar liefst 170 kg shisha tabak voor waterpijpen. Afgelopen donderdag is de bestuurder van het busje betrapt bij een controle van de marechaussee. Later werd nog eens 1956 kilo illegale tabak gevonden.

De bestuurder verklaarde aan de agenten dat er veel goederen in de bus lagen. Hij zei niet bekend te zijn met wat hij vervoerde.

Tijdens de controle bleek dat naast een aantal regulier verpakte dozen, ook vijf pakketten in de bus stonden die er anders uitzagen. “Omdat deze verpakt waren met zwart tape, weken ze af van de andere dozen”, liet de marechaussee Zevenaar weten via Instagram. Ook stonden de vijf afwijkende pakketten niet op de vrachtbrief.

Deze dozen bleken vol te zitten met shisha tabak. De zaak is overgedragen aan de douane. In de bus is uiteindelijk 170 kg waterpijptabak gevonden. Door de tabak illegaal te vervoeren, was € 27.000 aan accijnzen ontweken.

De dozen waren onderweg naar een adres in Den Dungen en daar is nog eens 1956 kg tabak gevonden. “Een mooie vangst waar ze zeker blij mee zijn”, zegt de woordvoerder van de douane. “De waterpijptabak die in Den Dungen werd aangetroffen had een accijnsbelang van 314.739 euro.” Nog niemand is aangehouden.

 

Lees het hele artikel op Gelderlander.nl

Marechaussee onderschept 170 kilo shisha tabak bij Zevenaar: ‘Op het afleveradres lag nog eens 1956 kilo’

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn