220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

VIDEO: ‘Beruchte vaping-producten uit de VS in Europa streng verboden’

De vaping-producten die in Frankrijk verkocht worden hebben niets te maken met de producten die andere delen van de wereld worden vercommercialiseerd. Er is wat Frankrijk betreft dan ook geen enkel gezondheidsrisico als het om vapen gaat. Dat zegt Roger Genet, directeur-generaal van het Franse Agentschap voor voedsel, milieu en gezondheid en veiligheid op het werk in een interview met de Franse publieke omroep..

Genet geeft commentaar naar aanleiding van het feit dat de verkoop van de e-sigaret in sommige landen wordt verboden. Aanleiding daarvoor is de ophef die in de Verenigde Staten is ontstaan naar aanleiding van het overlijden van inmiddels acht personen. Hun door wordt in verband gebracht met vapen, al heeft het er op dit moment alle schijn van dat de longziekten waaraan de zijn overleden veroorzaakt is door illegale e-liquids die op straat gekocht zijn en bijvoorbeeld THC (de werkzame stof in cannabis) of vitamine E bevatten.

Volgens Genet worden alle e-liquids die in Frankrijk worden verkocht zorgvuldig geregistreerd en getest. De varianten waarvan in de VS honderden mensen ziek zijn geworden, zijn in Europa streng verboden, zegt hij.

 

Meer bij France Info:

 

VIDEO. Cigarettes électroniques: ‘Pas de problème sanitaire’ en France, affirme l’Anses

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn