220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Doel: veiligheid en ondermijning tegengaan

Afgelopen week heeft een grootschalige operatie plaatsgevonden. Deze operatie was tegen de ondermijning in Rotterdam-Zuid en het Rotterdamse havengebied en heeft verschillende resultaten opgeleverd. De actie werd onder andere uitgevoerd door de politie, gemeente, douane en belastingdienst. Zij richten zich op het vergroten van de veiligheid en het aanpakken van criminele activiteiten in de regio.

Het doel was om wapens, drugs en crimineel geld van de straat te halen. Ook aanhouden van verdachten van strafbare feiten en informatie verzamelen over ondermijning. Daarnaast de veiligheid op straat te vergroten. Bij de actie zijn verschillende strafbare feiten en illegale activiteiten aan het licht gekomen. 

Uiteindelijk zijn bij de operatie zes mensen gearresteerd, waaronder iemand die in bezit was van drugs, een vuurwapen en reed op een gestolen scooter. De anderen waren gearresteerd voor rijden onder invloed, het laten zien van valse identiteitspapieren en drugsbezit. Daarnaast werden wapens en gestolen kentekenplaten gevonden. Ook zijn illegale sigaretten in een winkel ontdekt. Meer dan € 13.000 is geïnd door de Belastingdienst en tien voertuigen werden in beslag genomen.

Naast deze tastbare vondsten, is belangrijke informatie verzameld voor toekomstige onderzoeken. Het doel van de operatie is om de buurt veiliger te maken en ondermijnende criminele bezigheden te verstoren in de regio. Onder ondermijning wordt verstaan georganiseerde drugshandel, fraude, witwassen en andere vormen die legale instellingen en bedrijven misbruiken voor illegale doeleinden.

Lees het hele artikel verder op beveiligingnieuws.nl

Succesvolle actie tegen ondermijning in Rotterdam

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn