220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Veertig procent van de Belgische rokers overweegt om te gaan vapen

Bijna 40 procent van de rokers in België begint met vapen, of overweegt dat, om op die manier te kunnen stoppen met roken. Dat blijkt uit een representatief onderzoek onder 737 Belgische rokers en vapers, uitgevoerd door Insites Consulting in opdracht van tabaksreus British American Tobacco.

Uit het onderzoek, waarover de Belgische krant Het Laatste Nieuws publiceert, blijkt ook dat Belgen e-sigaretten een efficiënte manier vinden om van het roken af te komen. Steeds meer Vlamingen die willen stoppen met roken weten inmiddels de weg te vinden naar de ‘tabakoloog’, een professional die mensen die willen stoppen met roken op een deskundige manier begeleidt.

De e-sigaret is ook in België al jaren bezig aan een opmars, aldus Het Laatste Nieuws. Tussen de 250.000 en 300.000 Belgen maken er gebruik van. Het aantal vapers is daarmee weliswaar veel kleiner dan het aantal rokers (dat zijn er in België zo’n twee miljoen), maar neemt wel jaarlijks toe met zo’n 10 procent.

,,Op de vraag wat hen overtuigd heeft of wat hen zou overtuigen om te beginnen vapen, antwoordt 38% stoppen met roken. Andere redenen: omdat een e-sigaret beter is voor de gezondheid (32%), hij geen teer bevat (32%), hij minder nicotine kan bevatten (28%) en hij goedkoper zou zijn (28%)”, aldus de krant op basis van het onderzoek.

 

Meer bij Het Laatste Nieuws:

 

4 op 10 rokende Belgen willen vapen om zo sigaret af te zweren

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn