220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Turkse Nederlander wacht lange celstraf in België

De 55-jarige Turkse Nederlander Mustafa Avci runde een organisatie die zich bezighield met de smokkel van namaaksigaretten en namaakparfum. Meer dan 160 miljoen namaaksigaretten en 31.000 flesjes nepparfum van merken als Armani, Prada en Dior zijn gesmokkeld via de haven van Antwerpen. Dit was in ieder geval de in beslag genomen hoeveelheid. “Bijna dubbel zoveel containers glipten door de mazen van het net en kwamen op de markt terecht, zonder betaling van de verschuldigde belastingen”, stelt het Belgische hof. Het dossier van Avci draaide om misdrijven van 10 jaar geleden, schrijft Nelo Sare voor het Gazet van Antwerpen.

Het hof van beroep oordeelde dat Mustafa Avci de leider van een criminele organisatie was. Getuigen en medeverdachten noemen hem ‘big boss’. In totaal moet de man € 120.000 boete betalen en krijgt hij een jarenlang beroepsverbod.

Het hof wil dat de Turkse Avci meteen wordt aangehouden. Hij staat al een lange tijd op de internationale website van Interpol. Roemenië zoekt Avci ook in een zaak die gaat over sigaretten- en parfumsmokkel. Medeverdachte Mehmet D. die ook aangehouden was, krijgt 4 jaar cel. Een oude bekende Kristof D.R. uit Schilde kreeg 18 maanden cel. “Ze hadden beslissingsrecht in de criminele organisatie van Avci”, meent het hof.

Later meer uitspraak over schadevergoedingen.

Lees het hele artikel verder op gva.be.

11 jaar cel voor spil in Antwerpse smokkel, 160 miljoen nepsigaretten onderschept

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn