220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Tabakverkoop op Dordtse markt onder vuur

Het CDA in Dordrecht wil de verkoop van tabaksproducten op de weekmarkt aan banden leggen, maar tabakverkoper Floor van den Burger is tegen dit voornemen, hij zegt, “Wat een betutteling. Dan halen mensen het gewoon elders.” Volgens Van den Burger is het vak van tabakverkoper flink veranderd in de 35 jaar dat hij al op de markt staat. Hij bedient voornamelijk een oudere doelgroep die vooral sigaren koopt.

Gemeenteraadslid Jan van Dam Timmers stelde onlangs vragen over de tabakkraam aan het college van burgemeester en wethouders. Hij vindt het niet te begrijpen dat de verkoop van tabak op de markt wordt toegestaan als bekend is hoe schadelijk roken is. “Supermarkten moeten sigaretten uit het zicht neerleggen en op de markt zijn ze wel te zien. Dat kan toch niet? We proberen er met zijn allen zoveel mogelijk aan te doen om het roken te ontmoedigen’’, zegt de CDA’er. Het CDA-lid wil dat de marktverordening wordt aangepast, zodat de verkoop van tabak op de markt niet langer is toegestaan.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stelt dat voor marktkramen dezelfde regels gelden als voor alle andere winkels, wat inhoudt dat het uitstalverbod ook voor marktkramen geldt. Van den Burger zegt dat hij zich aan dit uitstalverbod houdt. “Mijn rookwaar ligt juist niet in het volle zicht. Alleen de aanstekers en sigarettenhulzen zie je liggen, maar dat mag”, zegt Van den Burger. Hij meent dat een verbod op de verkoop van tabak op de markt weinig zin heeft, omdat mensen de producten elders zullen blijven kopen.

 

Lees het hele artikel verder op ad.nl

Verbod op verkoop van shag en sigaretten op Dordtse weekmarkt? Betutteling, vindt verkoper Floor

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn