220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

‘Tabakszaken hebben een buurtfunctie; ze zorgen voor sociale cohesie’

Nog even en sigarettenpakjes en sigarendoosjes mogen niet meer open en bloot in de schappen liggen. Het maakt met name veel kleine ondernemers in de tabaksbranche radeloos, omdat ze op dit moment niet kunnen zeggen welke gevolgen de maatregelen die zij moeten nemen zullen hebben voor hun omzet.

Het AD gaat vandaag in een uitgebreide reportage in op de vraag hoe de sigarenzaak van de toekomst eruit zal zien. De krant laat mensen aan het woord die niet begrijpen waarom de overheid kiest voor zulke harde maatregelen. Ze wijzen erop dat de tabakszaak een sociale functie heeft, waar mensen niet alleen maar komen voor hun pakje shag of sigaretten, maar waar zij tevens naartoe gaan om bijvoorbeeld een praatje te maken of anderen te ontmoeten.

,,Den Haag maakt een einde aan deze zaken die een gigantische buurtfunctie hebben”, zegt Jos Zuijdwijk, voorzitter van de brancheorganisatie voor de tabaks- en gemaksdetailhandel in het AD. ,,De tabakswinkelier is meer dan een tabaksverkoper. Deze zaken nemen als voorbeeld nog postpakketten aan. Iets waar de supermarkten veelal mee gestopt zijn.’’

Lees meer bij het AD:

 

Dít is dé sigarenzaak van de toekomst!

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn