220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Tabaksaccijns omhoog in België: dagtochtje naar Luxemburg levert honderden euro’s op

Het wordt voor Belgische rokers vanaf volgend jaar wel heel aantrekkelijk om een dagtochtje naar Luxemburg te maken. Als je er met zijn tweeën heen rijdt, allebei vier sloffen sigaretten koopt, je tank volgooit met goedkope benzine en je schaft ook nog eens een flesje parfum aan, dan heb je zo 250 à 300 euro verdiend.

Ziedaar een van de vele reacties van lezers van het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws op het bericht dat de prijs van een pakje van sigaretten in België volgend jaar omhooggaat van 6,80 euro naar 7,50 euro. De prijs van een pakje rooktabak van 50 gram gaat van 9,70 euro naar 11,17 euro in 2021, aldus de krant.

In 2022, 2023 en 2024 worden in België de accijnzen op tabak verder verhoogd. Volgens de Belgische minister van Financiën Vincent Van Peteghem is het besluit genomen om ‘de aantrekkingskracht van tabaksconsumptie te ontmoedigen. Hij ontkent echter niet dat hem de regering-De Croo ook gaat om het spekken van de staatskas.

,,Je kan ook iets kapot belasten”, aldus een van de vele lezersreacties: ,,Als het in de buurlanden veel goedkoper is, dan moet men voorzichtig zijn met extra taksen. Het zou weleens averechts kunnen werken en minder opbrengen dan gewenst.”

 

Meer bij Het Laatste Nieuws:

 

Pakje sigaretten wordt volgend jaar duurder: van 6,80 naar 7,50 euro

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn