220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Speurhond ontdekt 99 miljoen illegale sigaretten

In de Britse havenstad Hull heeft een speurhond maar liefst 99 miljoen illegale sigaretten gevonden. Dit is de grootste inbeslagname ooit in een Britse haven.

De vondst werd door de speurhond gedaan in juni van dit jaar. De illegale sigaretten zaten in een schip met acht containers. Volgens de importpapieren kwam het schip uit de Verenigde Arabische Emiraten. De Britse douane (HM Revenue & Customs, HMRC) liet weten dat de sigaretten ongeveer € 50,1 miljoen aan belasting waard waren.

Een 57-jarige man uit Zuid-Wales werd juli gearresteerd en daarna op borgtocht vrijgelaten, zegt HMRC. Verder is er nog een man uit de omgeving van Birmingham ondervraagd.

Adjunct-directeur van de fraudeonderzoeksdienst van HMRC, Anthony Usher zei, “Dit is de grootste inbeslagname van sigaretten ooit in een Britse haven”.

“Goedkope sigaretten hebben ook een prijskaartje, omdat ze vaak de georganiseerde misdaad en andere illegale activiteiten financieren, die onze gemeenschappen schade opleveren. Denk aan drugs, wapen- en mensenhandel.”

 

Lees het hele artikel verder op BBC.co.uk

Port of Hull: Sniffer dog finds ‘largest’ illegal cigarette shipment

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn