220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Rotterdamse gemeenteraad blokkeert anti-rookmaatregelen wethouder

Een gevoelige tegenslag voor de Rotterdamse wethouder Sven de Langen. Zijn plan om de wijde omgeving van ziekenhuizen met ingang van dit jaar volledig rookvrij te maken is gestuit op weerstand van de Rotterdamse gemeenteraad. Bij de behandeling van de nota ‘Publieke Gezondheid 2020-2040’ werd een motie aangenomen, waarin het Rotterdamse college te verstaan werd gegeven dat er faciliteiten voor rokers moeten blijven, zodat mensen niet eerst een kilometer hoeven te lopen om een sigaret te kunnen opsteken, schrijft De Telegraaf.

De motie kreeg de steun van een meerderheid in de raad. Concreet betekent dit dat er weer rookplekken moeten komen, met goede faciliteiten, gekoppeld aan een nauwgezette handhaving.

Overigens zijn artsen van het Erasmus MC, Rotterdams belangrijkste ziekenhuis, van mening dat een vrijwillig rookverbod niet werkt. Volgens de krant hebben zij een maand lang geturfd hoeveel mensen een sigaret opstaken en waar dat precies gebeurde. Uit het onderzoek blijkt dat rokers vooral ‘eventjes’ naar buiten willen om te roken.

 

Meer bij De Telegraaf:

Rookplekken terug bij ziekenhuizen Rotterdam

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn