220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Opnieuw grote vangst in haven Dublin: sigaretten en tabak met een handelswaarde van 3,8 miljoen

Functionarissen van de Ierse Belastingdienst hebben opnieuw een grote vangst gedaan in de haven van Dublin. Daar werden bij een routinecontrole 3,5 miljoen sigaretten en 3,9 ton bewerkte tabak in beslag genomen, zo meldden Ierse media. De illegale tabak werd aangetroffen in twee verschillende zendingen, afkomstig uit Duitsland. Samen vertegenwoordigden ze naar verluidt 3,8 miljoen euro aan handelswaarde. Als de vrachten op de markt zouden zijn gekomen, had dat de Ierse schatkist een slordige 3,2 miljoen euro aan belastinginkomsten gekost.

De actie waarbij de ladingen in beslag werden genomen maakt onderdeel uit van een grootscheepse jacht die de Ierse douane in gang gezet heeft om de smokkel van sigaretten tegen te gaan. De Ierse belastingdienst heeft zelfs een heuse ‘kliklijn’ in het leven geroepen waar burgers en bedrijven eventuele informatie met betrekking tot sigarettensmokkel kunnen melden.

 

Meer bij The Journal:

Cigarettes and tobacco worth €3.8 million seized at Dublin Port

Zie ook The Sun:

Revenue officers seize €3.8m worth of cigarettes and tobacco at Dublin Port as part of investigation into shadow economy

En The Irish Examiner:

Almost four tonnes of tobacco and millions of cigarettes seized at Dublin Port

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn