220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

OPINIE Verbannen sigaret kost honderden gezonde cafébedrijven de kop

Met de uitspraak van de rechter – afgedwongen door Clean Air Now (CAN) – dat de rookhokken uit de horeca moeten verdwijnen, gaan honderden, zo niet duizenden cafébedrijven ten onder. Dat schrijft caféhouder Nico Dofferhoff in een woedende opinie in de Volkskant.

Dofferhoff wijst erop dat het aantal ‘oude’ cafés sinds 2008, het begin van het rookverbod aan de bar, is gedaald van twaalf- naar negenduizend. Dat aantal zal nog veel verder teruglopen nu er helemaal niet meer gerookt mag worden, aldus de kroegbaas, zelf eigenaar van een café zonder terras.

,,De cafébedrijven hebben de rookruimtes niet geplaatst om de bezoekers aan het roken te krijgen, maar om het grote omzetverlies na 1 juni 2018 (eigen ervaring: -17 procent) te stuiten”, aldus Dofferhoff. Die ommekeer ten goede wordt onmogelijk als de vele rokers die zich nu af en toe naar een rookruimte verplaatsen om even een sigaret te roken helemaal wegblijven, schat hij in. ,,Zij zullen vooraf al de keuze maken om elders te gaan vertoeven waar wel vrijheid van roken is.”

Lees meer bij de Volkskrant:

Stop het giftige moralisme

 

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn