220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

OPINIE ‘Vaping-epidemie’ van Amerikaanse Food and Drugs Administration zwaar overdreven

Iedereen wil dat tieners een gezonde levensstijl hebben, maar federaal en staatsbeleid moet worden gestuurd door feiten, niet door hyperbolische uitspraken. Dat schrijft de Amerikaanse hoogleraar Brad Rodu (University of Louisville) in een opinieartikel op het politieke nieuwsplatform RealClearPolitics.

Rodu, specialist op het gebied van ‘harm reduction’, richt zijn bijdrage op het feit dat dat een van de topmannen van de machtige Food and Drug Administration, Scott Gottlieb, zijn vertrek bij deze organisatie heeft aangekondigd. Gottlieb heeft sinds zijn aantreden gezegd dat hij er alles aan zou doen om een einde te maken aan de mogelijkheid voor jongeren om gebruik te maken van de e-sigaret, omdat ‘vapen’ volgens hem epidemische vormen zou aannemen.

Volgens professor Rodu heeft Gottlieb de zaak niet alleen overdreven; de gegevens waarop hij zich baseert blijken nog eens niet te kloppen. Wellicht biedt het aangekondigde vertrek van de topman kansen voor het formuleren van een fatsoenlijk overheidsbeleid op het gebied van vapen. Een verandering in het leiderschap bij de FDA (Gottlieb vertrekt over een maand) biedt de mogelijkheid om de regelgevende aanpak van e-sigaretten te heroverwegen. Als we ons concentreren op verstandige oplossingen, in plaats van op verregaande regelgeving, zal iedereen, vooral volwassen rokers, hiervan profiteren.

Meer bij RealClearPolitics:

 

FDA’s Vaping ‘Epidemic’ Doesn’t Hold Up to Inspection

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn