220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Ondergrondse fabriek ontmanteld in Seine-et-Marne

Op donderdag 9 december werd een ondergrondse sigarettenfabriek in het Franse Poincy, Seine-et-Marne ontmanteld. Twee mannen zijn aangehouden en in voorlopige hechtenis geplaatst. Dit schrijft Nicolas Daguin voor Le Figaro. 

Volgens de douane werd er in totaal 76,5 kilo ruwe tabak ingenomen. In de illegale fabriek werden vooral nep-Marlboro sigaretten gemaakt. 

De twee gearresteerde mannen worden met name vervolgd voor productie van tabak en bezit van machines die het mogelijk maken om de tabak te produceren. Ook worden ze vervolgd voor bezit van illegale goederen en documenten. Dit zegt een bron van Le Fiagro.  

Op verdenkingen van de Codaf (de fraudebestrijdingsdienst) van Seime-et-Marne en de politie werden diverse controleoperaties uitgevoerd. Tijdens het doorzoeken van de illegale ondergrondse sigarettenfabriek werden er zakken met ruwe tabak, machines, dozen met sigarettenfilters, rollen papier en blikken lijm aangetroffen. Vervolgens zijn de voorraden en machines in beslag genomen door douanebeambten.  

“Deze inbeslagname door de douane is een ‘primeur’ in Frankrijk, met de volledige ontmanteling van een geheime werkplaats voor de vervaardiging van namaaksigaretten”, meldt dezelfde bron. Alleen al in 2020 nam de Franse douane in het hele land 284.500 kg gesmokkelde tabak in beslag. 

 

Lees het hele artikel verder op Le Figaro (abonnement nodig). 

Seine-et-Marne : démantèlement d’une usine clandestine de fabrication de cigarettes, 76,5 kilos de tabac brut saisis 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn