220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Man vervoert 800 pakjes illegale sigaretten tijdens noodtoestand in Spanje

De afdeling grensbewaking van de Spaanse Guardia Civil, vergelijkbaar met de Koninklijke Marechaussee in Nederland, heeft bij een toevallige controle in het kader van de strenge lockdown in Spanje, een 50-jarige man aangehouden die 800 pakjes sigaretten in zijn kofferbak vervoerde. Dat meldt de Spaanse regionale krant La Voz de Galicia.

De agenten kwamen de man tegen langs de snelweg AC-173 ter hoogte van de gemeente Oleiros. Daar controleerden ze het verkeersdeelnemers op eventuele niet-noodzakelijke verplaatsingen. De 50-jarige verklaarde dat hij op weg was naar A Coruña (een grote stad in het uiterste noorden van Galicië) en presenteerde een document waaruit moest blijken dat hij in de stad Herculina werkte. Toen de agenten het document eens goed bekeken, ontdekten ze dat de accreditatie alweer geruime tijd verlopen was.

De man probeerde zijn illegale aanwezigheid in het verkeer met een smoesje te verklaren, maar de agenten geloofden hem niet, aldus La Voz de Galicia. Nadat ze hem hadden gevraagd zijn kofferbak te openen, vonden ze 800 pakjes sigaretten van verschillende merken, die niet voorzien waren van de verplichte belastingzegels. De man ia aangehouden op verdenking van het vervoer van de illegale sigaretten, maar ook omdat hij zich zonder geldige reden ver van huis bevond tijdens de noodtoestand die in Spanje geldt.

 

Meer bij La Voz de Galicia:

Denunciado un vecino de Oleiros por transportar en el maletero 800 cajetillas de tabaco de contrabando

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn