220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Loco-burgemeester Edinburgh wil whisky uit het zicht leggen na oproep kinderparlement

Schotse kinderen tussen de negen en de elf jaar oud zijn door hun omgeving kennelijk zo bang gemaakt voor de gevaren van het gebruik van alcohol, dat ze vinden dat winkels verplicht moet worden opgelegd om de hele voorraad bier, wijn en whisky uit het zicht te leggen. De loco-burgemeester van de Schotse hoofdstad Edinburgh ziet wel wat in zo’n regeling, schrijft de Schotse krant Edinburgh News.

Het kinderparlement van Schotland, waarin ‘afgevaardigden’ van negen tot twaalf jaar oud zitting hebben, sprak zich onlangs uit voor regelgeving die ervoor zorgt dat alcoholische dranken in winkels minder gemakkelijk in het zicht liggen. Datzelfde jeugdparlement pleit ervoor om elke vorm van marketing en reclame voor alcoholhoudende dranken te verbieden. Sponsering door de ‘alcolholindustrie’ van evenementen waarbij jongeren betrokken zijn, zou voortaan uit den boze moeten zijn.

Loco-burgemeester Cammy Day van Edinburgh zegt zich rot geschrokken te zijn van het alarmerende rapport dat de basisschool-parlementariërs hebben opgesteld. Hij vindt het uit het zicht leggen van bijvoorbeeld flessen whisky een logisch idee. ,,Als sigaretten uit het zicht liggen, omdat ze slecht voor je zijn, waarom zouden we dan niet hetzelfde doen met alcohol?”

De Schotse regering laat de krant weten serieus te bekijken of er nadere restricties vanaf volgend jaar nodig zijn.

 

Meer bij Edinburgh News:

 

Call to hide alcohol from view in shops, just like cigarettes

 

 

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn