220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Limburgse gemeente krijgt 60 Meld Misdaad Anoniem-meldingen per jaar

Nederweert kreeg in de afgelopen jaren via Meld Misdaad Anoniem meer dan wekelijks een signaal van inwoners. Er werden vorig jaar diverse hennepkwekerijen ontdekt, waaronder een ondergrondse wietplantage in het buitengebied. Maar het gaat niet alleen om Nederwiet in Nederweert. De gemeente komt in actie, schrijft Nederweert24.

Bijna driekwart van de meldingen ging over drugs, hennepteelt, hennepgeur, drugsproductie, fraude of witwassen. In juli 2021 ontmantelde de politie het grootste crystal meth lab dat tot nu toe in ons land werd gevonden. Even daarvoor was het ook raak en werd er in de gemeente een illegale sigarettenfabriek aangetroffen. En in het buitengebied werd er een ondergrondse kwekerij  ontdekt.

Ondermijning betekent dat criminelen gebruik maken van ondernemers, inwoners en instellingen om hun illegale activiteiten uit te kunnen voeren. Dan wordt er bijvoorbeeld een schuur gehuurd, waarbij de eigenaar geen idee heeft wat er mee gebeurt. Via legale structuren doen ze aan witwassen of worden mensen onder druk gezet. 

Burgemeester Birgit Op de Laak is strijdvaardig: “Wij maken als gemeente een vuist tegen ondermijning. Samen met de politie en andere overheidsinstellingen onderzoeken we signalen die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit. Ook voeren we preventieve controles uit, zonder dat er sprake is van een concrete verdenking. Deze preventieve controles zijn ook bedoeld ter bescherming van onze ondernemers en om kwaadwillenden af te schrikken. Maar we zien niet alles. We hebben uw hulp nodig bij het signaleren en melden van signalen. Samen zijn we de oren, de ogen én de neus van Nederweert. Meld daarom elk signaal via het online meldpunt op onze website, bij Meld Misdaad Anoniem of bij de politie.”

 

Lees het hele artikel verder op Nederweert24.nl

Ondermijning in Nederweert, dat tolereren we niet!

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn