220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

JTI-topvrouw Suzanne Wise: We maken de komende tien jaar serieus werk van duurzaamheid

Suzanne Wise, Vice President Corporate Affairs and Communications bij tabaksfabrikant JTI (Japan Tobacco International), heeft tijdens een wereldwijde digitale conferentie over mondiale duurzaamheid uiteengezet dat haar bedrijf hard op weg is om binnen nu en tien jaar een aantal ambitieuze klimaatdoelstellingen tot stand te brengen. Daarover bericht Business Day, een van de belangrijkste kranten van Afrika.

De digitale conferentie was georganiseerd door FT Digital Dialogue, onderdeel van The Financial Times en had als thema: ‘Bouwen aan een duurzamere toekomst, de pandemie als katalysator voor vooruitgang.’

Aanleiding voor de ‘bijeenkomst’ was de Covid-19-pandemie en de vraag in hoeverre deze kan dienen om versneld te komen tot meer mondiale duurzaamheid. Kleine zaken zijn daarbij van onvoorstelbare waarde, zo luidde een van de stellingen. Digitale platforms hebben hun nut bewezen, vooral ook gelet op de massale overgang naar thuiswerken.

Ook JTI zoekt in toenemende mate naar manieren om de duurzaamheid te versnellen, aldus Wise. Volgens haar kan dat ook moeilijk anders, aangezien zowel medewerkers als consumenten daar permanent op aandringen: ook zij worden in toenemende gedreven door het onderwerp duurzaamheid.

JTI is inmiddels is inmiddels hard op weg om uiterlijk in 2030 de uitstoot van broeikasgassen met 35 procent te hebben verminderd. In de fabrieken wordt flink geïnvesteerd in projecten die van positieve invloed zijn op het milieu. Als voorbeeld noemde Wise de JTI-fabriek in de Filippijnen, waar alle daken zijn voorzien van zonnepanelen. Volgens haar gaat het om de grootste zonne-energie centrale van heel Azië.

Wise had, zo vertelde ze tijdens de conferentie, ‘het voorrecht om de betreffende fabriek te bezoeken nog voordat de mondiale reisbeperkingen in verband met Covid-19 van kracht werden. Wat ze aantrof, vertelde ze, was allemaal inspirerend, zowel qua schaalgrootte als ambitie. ,,De fabriek levert overtollige energie die we teruggeven aan de lokale gemeenschap”, stelde ze.

JTI heeft zich ten doel gesteld om voortdurend nieuwe innovaties tot stand te brengen, banen te creëren en de economische activiteiten uit te brengen. Wise wees erop dat JTI een zeer groot bedrijf is met 45.000 werknemers verspreid over 19 landen. Het gaat onder andere om tabaksboeren in Afrika: op het moment dat er niet genoeg water of hout voorhanden is,  verliezen ze alle mogelijkheden om een inkomen te verweven. JTI is er daarom alles aan gelegen de tabaksboeren te ondersteunen, aldus Wise.

Een van de concrete doelstellingen van het bedrijf dat de komende jaren zoveel mogelijk telers hout gaan gebruiken afkomstig uit duurzame bossen. ,,Het gaat ons niet zozeer om banen voor nu, maar vooral om banen in de toekomst”, aldus Wise. Haar bedrijf, zo stelde ze, staat te popelen om degelijke problemen aan te pakken, eenvoudigweg omdat het over tien jaar te laat is.

Meer bij Business Day:

 

Leveraging COVID-19 as catalyst for progress towards a more sustainable future

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn