220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Internationale moordbende handelde op grote schaal in illegale sigaretten

Na onderzoek van de politie in diverse Europese landen is een enorm crimineel netwerk opgericht dat in een par jaar tijd 680 miljoen euro heeft verdiend. De criminele organisatie zou zich onder meer hebben schuldig gemaakt aan moord, witwassen en grootschalige smokkel van drugs en sigaretten, schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens de krant zijn in totaal 22 mensen opgepakt.

Volgens de krant gaat het met de inzet ruim 450 politieagenten, douanebeambten en speciale interventie-eenheden om de grootste Europese actie ooit tegen een professionele en gevaarlijke internationale criminele organisatie. Het AD komt tot die informatie na gegevens van Europol te hebben ingezien. Het onderzoek strekte zich uit over onder meer Litouwen, Polen, Estland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De bende zou onder meer drugs en sigaretten naar het Verenigd Koninkrijk vervoeren om vervolgens het illegaal verkregen geld naar Polen te smokkelen, waar het werd witgewassen. Vervolgens werd het geïnvesteerd in onroerend goed in Spanje en andere landen.

Meer bij de AD:

Grote Europese criminele organisatie die 680 miljoen euro verdiende opgerold

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn