220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Informatiesite van Ierse overheid erkent ‘vapen’ als mogelijk alternatief voor sigaret

In Ierland is een nieuwe stap gezet om mensen van het roken af te helpen. Een informatiesite van de Ierse overheid die in het leven is geroepen om mensen die willen stoppen behulpzaam te zijn, brengt sinds kort ‘vapen’ onder de aandacht als een mogelijk middel om dat voor elkaar te krijgen. Daarover bericht de Irish Mirror, het Ierse zusje van het Britse dagblad The Daily Mirror.

Volgens de krant wordt opname van vapen op de website Quit.ie  toegejuicht door mensen die er al lang voor strijden om het middel erkend te krijgen als iets wat niet alleen goed werkt, maar ook nog eens minder schadelijk is voor de gezondheid.

De informatiesite is een initiatief van de HSE (Health Service Executive), het overheidsorgaan dat in Ierland verantwoordelijkheid draagt voor de publieke gezondheidszorg. De aanleiding om aandacht te besteden aan vapen is vogens de Irish Mirror de groeiende belangstelling voor alternatieven voor tabak. Hoewel de HSE nog niet zo ver is gegaan om vapen aan te bevelen als een hulpmiddel om te stoppen, wordt de opname op de website gezien als een overwinning voor de voorstanders van het fenomeen.

De erkenning voor ‘vapen’ door de Ierse gezondheidsinstantie bij uitstek, past in een reeks recente ontwikkelingen. Het nationale parlement van Ierland maakte een paar weken geleden bekend dat het een rapport heeft uitgebracht over vapen en e-sigaretten.

 

Lees meer bij de Irish Mirror:

 

Vaping now features on Government’s stop smoking website Quit.ie

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn