220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

In Engeland en Wales werken Trading Standards en Douane succesvol samen

Volgens de Engelse overheidsorganisatie die de belangen van consumenten behartigt, Trading Standards, zijn er in de eerste zes maanden van dit jaar al meer dan vijf miljoen illegale sigaretten in beslag genomen bij lokale winkels. Dit schrijft PA Media voor Daily Mail.

In totaal zijn in Engeland en Wales voor meer dan € 3,2 miljoen illegale tabaksproducten van straat gehaald sinds Operatie CeCe. Operatie CeCe is het eerste gezamenlijke initiatief van National Trading Standards en de Britse Douane (Her Majesty’s Revenue and Customs  of HMRC), dat in januari werd gelanceerd.

Operatie CeCe maakt deel uit van een bredere overheidsstrategie om de illegale tabakshandel tegen te werken, van kleine handelaren tot wereldwijd georganiseerde misdaadgroepen. National Trading Standards-directeur Wendy Martin zei: “Operatie CeCe probeert lokale gemeenschappen te beschermen tegen de schade die de illegale tabakshandel met zich meebrengt.”

“De prijs van in beslag genomen sigaretten is vaak minder dan de helft van de kosten van legale tabak. Dit ondermijnt niet alleen het doel om het aantal mensen dat rookt te verminderen, maar heeft ook gevolgen voor legitieme bedrijven.”

“Deze operatie markeert de eerste samenwerking tussen National Trading Standards en HMRC, en ik ben verheugd dat de eerste zes maanden enorm succesvol zijn geweest in het van de straat krijgen van een aanzienlijke hoeveelheid illegale tabaksproducten en het verstoren van deze verboden handel.”

Simon York, directeur van HMRC’s Fraud Investigation Service, zei: “Operatie CeCe toont onze vastberadenheid om de dreiging van illegale tabak aan te pakken.”

“Dit is een handel die de Britse belastingbetaler ongeveer € 2,7 miljard per jaar kost, onze vitale openbare diensten ondermijnt en een groot aantal andere misdaden financiert, die schade toebrengen aan de gemeenschap, waaronder wapens, drugs en mensenhandel.

“De betrokkenen ondermijnen legitieme bedrijven en het maakt niet uit aan wie ze verkopen, zelfs aan kinderen. HMRC en Trading Standards zijn vastbesloten om de illegale tabakshandel uit te roeien, zoals deze resultaten duidelijk laten zien.”

 

Lees het hele artikel verder op Dailymail.co.uk

Millions of illegal tobacco products seized in crackdown on illicit trade

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn