220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Illegale sigaretten ter waarde van € 2,2 miljoen ontdekt

sigaretten miljoen

De politie ontdekte 2,8 miljoen illegale sigaretten in maart 2023 en hield de destijds 53-jarige Turgut Y. aan in Deventer. De illegale sigaretten hadden een winkelwaarde van ongeveer € 2,2 miljoen. Tegen de Deventenaar wordt twee jaar cel geëist door het OM.

Vorig jaar viel Turgut Y. op 20 maart door de mand. In zijn auto werden sigaretten ontdekt zonder accijnszegel. Daarnaast lag ook een adres van een loods. Dat leidde de politie naar twee loodsen in Deventer en Apeldoorn. Hier zijn in totaal 2,8 miljoen illegale sigaretten gevonden. Geschatte winkelwaarde van de tabakswaren was ongeveer € 2,2 miljoen.

De staat was 700 duizend euro verloren aan inkomsten als de illegale sigaretten op de markt waren gekomen.

Afgelopen maandag werd Y. als enige het bezit van illegale sigaretten verweten. Het OM treedt zwaar op. En dat is niet alleen omdat geld wordt misgelopen. “Illegale sigaretten zijn een gevaar voor de volksgezondheid, omdat ze geregeld zware metalen en bestrijdingsmiddelen bevatten”, zei de officier van justitie in Zwolle.

Doordat in naastliggende landen steeds hogere straffen worden opgelegd voor illegale sigarettenhandel, ziet het OM de toename in illegale sigarettenfabrieken stijgen in Nederland.

Lees het hele artikel verder op destentor.nl

Deventenaar (53) ‘helpt’ politie bij controle op weg naar miljoenen sigaretten: cel geëist

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn