220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Ierse douane neemt 8 miljoen illegale Nederlandse sigaretten in beslag

De Ierse douane heeft in de haven van Dublin ruim 8 miljoen sigaretten in beslag genomen. Deze sigaretten bevonden zich aan boord van een Nederlands schip en zaten verstopt in een zeecontainer die volgens de vrachtbrieven ‘auto-onderdelen’ zou bevatten. De winkelwaarde van de onderschepte lading bedraagt ruim 4,5 miljoen euro, meldt de Irish Sun.

Het Nederlandse schip, afkomstig uit de haven van Rotterdam, werd vlak na aankomst in de haven aan een inspectie onderworpen. Het onderzoek maakte deel uit van een al langer lopende operatie die zich richt op de levering en verkoop van illegale sigaretten en tabak in de Ierse schaduweconomie.

Als de in beslag genomen tabaksproducten daadwerkelijk in de handel waren gekomen, zou dat voor de Ierse schatkist een verlies van ongeveer 3,6 miljoen euro hebben betekend, aldus de Irish Sun. Het Ierse onderzoek heeft alleen al dit jaar in het hele land geleid tot de inbeslagname van meer dan 50 miljoen gesmokkelde sigaretten.

De Ierse autoriteiten hebben een speciaal telefoonnummer geopend waarop burgers informatie over de smokkel of de verkoop van illegale tabaksproducten kunnen melden.

Lees meer bij The Sun:

Over 8 million cigarettes worth over € 4.5 million seized by Revenue officers at Dublin Port after arriving in vessel from Netherlands

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn