220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Hoezo preventieakkoord? Onder de Haagse kaassstolp wordt volop ‘ongezond’ geleefd

Het zittende kabinet mag dan de mond vol hebben over de waarde van het door veel anderen als betuttelend ervaren preventieakkoord, feit is dat veel Haagse politici geen boodschap hebben aan een gezonde levensstijl. Telegraaf-verslaggevers Alexander Bakker en Niels Rigter gingen een kijkje nemen op het Binnenhof en constateerden dat er is de kantoortuin van de politiek allerminst gezond geleefd wordt.

,,Is het niet vanwege de werkstress, dan in elk geval door al het ongezonds dat er overal te krijgen is. Van de gevulde koek bij de koffie, de bal gehakt met een zee aan satésaus bij de lunch, tot de wijn bij het avondeten: de honderden politieke profs die zich rond het Binnenhof begeven, zijn nooit langer dan een minuut verwijderd van een ongezonde injectie.”

Ook roken is Haagse kaasstolp absoluut geen taboe. De ministers Koolmees (Sociale Zaken), Van Engelshoven (Onderwijs) en staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken) geregeld rokend gezien. Ook in het nationale parlement kunnen ze er wat van, ontdekten de twee Telegraaf-verslaggevers: ,,Waar veel bedrijven en gemeentehuizen al afscheid hebben genomen van een rookruimte, worden de Binnenhofbewoners nog goed verwend: er zijn nog vier rooksalons in het nationale vergaderpaleis.

Den Haag trekt zich niets aan van de nieuwe regels uit het preventieakkoord

 

 

 

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn