220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Het Laatste Nieuws: THC-olie veroorzaakte sterfgevallen onder vapers in VS

De grote internationale media berichten er al weken over, maar in Nederland en België is het angstvallig stil gebleven. Toch dringt het opzienbarende ‘nieuws’ nu langzaam maar zeker ook door tot de lage landen: Amerikaanse gezondheidsautoriteiten zijn er inmiddels van overtuigd dat producten met THC – het werkzame bestanddeel van cannabis – een rol hebben gespeeld bij meerdere overlijdens die terug te voeren zijn op ‘vapen’. Daarover bericht de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

De Amerikaanse Gezondheidsdienst CDC (Centers for Disease Control and Prevention; vergelijkbaar met de GGD in Nederland) meldde eerder 34 sterfgevallen geregistreerd te hebben die terug te voeren zijn op het gebruik van e-sigaretten, aldus de krant. ,,De dienst verzamelde informatie over de uitbraak van een mysterieuze longziekte in 49 van de 50 Amerikaanse staten en maakte bekend dat er in het hele land 1.604 getroffen patiënten zijn. Vorsers onderzochten van deze groep de medische gegevens van 860 gevallen.”

85 procent van de ondervraagde vapers gaf aan producten te hebben gebruikt die THC bevatten. DE cartridges werden gekocht op de zwarte markt.

Meer bij Het Belang van Limburg:

 

‘Meeste slachtoffers van mysterieuze vape-ziekte gebruikten vloeistoffen met cannabis’

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn