220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

FIOD vindt elf miljoen illegale sigaretten in loods op Nijmeegs bedrijfsterrein

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD heeft op een bedrijventerrein in Nijmegen elf miljoen illegale sigaretten in beslag genomen. In een loods stonden 31 pallets met sloffen illegale rookwaar, aldus de NOS op basis van informatie van de FIOD. Er is niemand aangehouden.

De Nederlandse opsporingsdienst was getipt door de Belgische douane, zo meldt de FIOD op haar site. Als de in beslag genomen sigaretten op de Nederlandse markt waren terechtgekomen, zou een bedrag van circa drie miljoen euro aan accijns zijn ontdoken. Volgens de FIOD zijn de sigaretten inmiddels afgevoerd. Ze zullen worden vernietigd. De FIOD doet onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld, aldus de FIOD. ,,Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat.”

 

Meer bij de NOS:

FIOD neemt 11 miljoen illegale sigaretten in beslag

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn