220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

FIOD vindt 1,5 miljoen illegale sigaretten op bedrijventerrein De Smokkelhoek in Kapelle

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft bij een inval in een illegale sigarettenfabriek in de Zeeuwse plaats Kapelle 1,5 miljoen sigaretten in beslag genomen. Bij de actie werden acht mensen aangehouden, aldus de Provinciale Zeeuwse Courant (PCZ), die foto’s van de arrestatie heeft gepubliceerd.

Het gaat om een grote vangst: behalve de 1,5 miljoen sigaretten werd in de loods waar de sigarettenproductielijn was ondergebracht ook nog eens 10.000 kilo ruwe tabak gevonden. Het bedrijventerrein waar de loods staat, heet opmerkelijk genoeg De Smokkelhoek.

Met de handel in illegale sigaretten wordt veel geld verdiend, zet de PZC uiteen. De productiekosten van een pakje sigaretten bedraagt zo’n anderhalve euro, terwijl sigaretten van bekende merken worden verkocht voor 6,70 euro per pakje.

Welke nationaliteit de acht aangehouden personen hebben, is niet bekendgemaakt. Wel dat zij geen Nederlands paspoort hebben. De officier van justitie die het onderzoek leidt, sluit nieuwe aanhoudingen niet uit, aldus de PZC. Over de eventuele betrokkenheid van de eigenaar of de verhuurder van de loods doet hij tegenover de Zeeuwse krant geen mededelingen.

Meer bij de PZC:

 

Acht aanhoudingen en 1,5 miljoen sigaretten gevonden bij illegale fabriek in Kapelle

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn