220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Extra controles op bedrijventerreinen

Vanaf dit jaar kan burgemeester Annemieke Vermeulen een keer per maand extra controles laten uitvoeren op de bedrijventerreinen in Zutphen. Op deze locaties blijft de criminaliteit te veel buiten zicht, volgens de gemeente. Er is eenmalig € 100.000 vrij gemaakt en vanaf nu jaarlijks € 140.000 vrijgemaakt. Dit schrijft Merten Simons voor het Algemeen Dagblad.

Sommige bedrijventerreinen zijn aantrekkelijk voor witwaspraktijken, drugsproductie, arbeidsuitbuiting en vastgoedfraude. Er is al een eerste stap gezet met verschillende controles afgelopen jaar in Zutphen. Met het extra geld kan de gemeente daarmee doorgaan. Op een van de terreinen komt nu elke maand een integrale controle. Hierbij is ook de politie en of de FIOD aanwezig.

Afgelopen zomer werd er tijdens zo’n controle op het bedrijventerrein De Mars een illegale sigarettenfabriek ontdekt. Daar werden miljoenen sigaretten geproduceerd. Met de extra ton wordt er een projectleider aangesteld om de controles voor te bereiden. Ook worden er meer toezichthouders gezocht, zodat het uitvoeren van de extra controles niet ten koste gaat van het huidige werk.

 

Lees het hele artikel verder op AD.nl

Zutphen trekt per jaar bijna 150.000 euro uit om bedrijventerreinen extra te controleren op ondermijning

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn