220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Eigenaren Groningse tabakswinkels voelen zich slachtoffer van ondoordacht regeringsbeleid

De actie ‘Hou ons in de buurt!’ is ook in de provincie Groningen een succes. De petitie die deel uitmaakt van de actie is er nog niet overal te vinden, maar de ondernemers van tabaks- en gemakswinkels in de provincie zijn het allemaal met elkaar eens, constateert een verslaggever van RTV Noord in een uitgebreide reportage. De broers Johnny en Marcel de Weijs bijvoorbeeld, eigenaren van Cigo De Weijs in de stad-Groninger wijk De Wijert, hebben geen goed woord over voor het beleid vsn de overheid. ,,We zijn al het land van de regeltjes en daar wordt nu nog maar een schepje bovenop gedaan.”

Gerard Haan van de Read Shop vindt dat de overheid wel erg makkelijk denkt over de uitvoerbaarheid van de maatregelen. ,,Verpakkingen van sigaretten mogen niet opvallen, reclame voor rookwaren moet ook uit de winkel verdwijnen. Alles wat ook maar een beetje met roken te maken heeft, moet uit het zicht. ( ) Het is niet zo van: boem, dat doe je even.”

Door toelages van sigarettenmerken verdienen Haan nog enigszins een boterham, maar die vervalt straks, aldus Haan. ,,Mensen denken soms dat we alleen een PostNL-punt zijn, maar dat is net even te makkelijk gedacht.’”

 

Meer bij RTV Noord:

Antirookmaatregelen wekken irritatie: ‘Je bent roker, toch geen crimineel?’

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn