220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Duizenden illegale sigaretten en waterpijptabak gevonden

In Dordrecht heeft een grote controle plaatsgevonden bij zes ondernemingen. Dat resulteerde in een vondst van duizenden illegale sigaretten en een Antilliaanse loterij. Burgemeester Kolff ‘betreurt de vangst’, schrijft BNdeStem.

Meerdere keren per jaar doen de politie, handhaving en de arbeidsinspectie een integrale controle gedaan. Deze controle wordt uitgevoerd bij ondernemingen waarvan wordt vermoed dat zij in overtreding zijn, of als er sprake is van veel overlast. Zes ondernemingen in Stadspolder, Krispijn en Schil waren dit keer aan de beurt voor een controle. De vermoedens van de toezichthouders dat er zaken niet in de haak waren, klopten.

De controle vond begin oktober plaats. De overtredingen zijn bekend gemaakt na het onderzoek. 7760 illegale sigaretten en ongeveer een halve kilo waterpijptabak waren aangetroffen. Verder was er een overtreding van de Alcoholwet, afwijkende financiële constructies en een illegale Antilliaanse loterij. Het onderzoek is nog in gang.

Burgemeester Kolff betreurt de vangst: “Het stemt mij daarentegen tevreden dat we resultaten boeken om Dordrecht een meer leefbare en veiligere stad te maken.” De burgemeester vraagt ondernemers om verdachte activiteiten op bedrijventerreinen te melden bij de politie.

 

Lees het hele artikel verder op BNdeStem.nl

Zes Dordtse bedrijven onderzocht; onder andere Antilliaanse loterij en waterpijptabak gevonden

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn