220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

32-jarige man krijgt 1 jaar cel voor sigarettensmokkel

Een vrachtwagen met 8.700 kg illegale tabak is onderschept toen deze onderweg was naar Nederland. Tijdens een controle is de vrachtwagen onderschept in Frankrijk, dicht bij de grens met Spanje. De Marokkaanse chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Vorige week maandag heeft, in de rechtbank van Baiona, de 32-jarige chauffeur een jaar gevangenisstraf gekregen. Daarnaast een boete van € 5 miljoen.

Van de vondst was de gendarmerie onder de indruk. “Dit hebben we nooit eerder gezien”, gaf iemand aan van de gendarmerie, over hoeveel er in de oplegger zat. Op 21 maart dit jaar werd aan de A63 bij Biaitou de controle uitgevoerd. De onderschepte vrachtwagen vertrok vanaf Murcia, Spanje, met als eindbestemming Nederland. Ongeveer € 5 miljoen was de grote hoeveelheid tabak waard.

Vanwege de grote hoeveelheid gesmokkelde tabak, is de gendarmerie overtuigd dat deze smokkel door een ‘georganiseerd internationaal netwerk’ wordt uitgevoerd. Een netwerk dat zich normaal gesproken met drugshandel bezighoudt. De man die is veroordeeld vertelde aan de rechtbank dat hij ‘niet wist dat er iets illegaals in de vrachtwagen zat’.

870 witte dozen werden aangetroffen in de aanhanger van de vrachtwagen. Deze dozen zaten gevuld met sigaretten van een Brits merk. Ook werden vervalste transportdocumenten aangetroffen.

De neppapieren geven volgens onderzoek weer dat al vaker smokkelreizen zijn gemaakt, en nog gemaakt worden.

Lees het hele artikel verder op telegraaf.nl

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn