220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Duitse pakjes sigaretten 10 à 15 cent duurder per jaar

De Duitse Bondsdag heeft op 11 juni het jaarlijks duurder maken van sigaretten goedgekeurd. De accijns op een pakje van 20 sigaretten gaat komende jaren 10 cent per jaar omhoog. In 2025 en 2026 komt daar nog eens € 0,15 per pakje erbij. Gematigde, meerjarige accijnsverhogingen zijn bewezen effectief in het tegengaan van illegale handel.

Ongeveer een op de vier Duitsers rookt regelmatig. Door de accijns op tabak dragen zij jaarlijks 15 miljard euro bij aan de schatkist van onze oosterburen. De grootste toename aan accijns komt op e-sigaretten en producten voor het verwarmen van tabak. Deze werden voorheen slechts licht belast.

In Duitsland kost een flesje vape vloeistof van 10 ml op dit moment rond de 5 euro. In 2022 komt daar € 1,60 bovenop en dit stijgen zelfs tot € 3,20 in 2026. Hetzelfde geldt voor producten voor het verwarmen van tabak. Vapes en de producten voor het verwarmen van tabak worden qua accijns hetzelfde behandeld als sigaretten.

Vape-producenten zijn het niet eens met de geleidelijke toename in accijns. Zij stellen dat hun producten veel minder schadelijke substanties bevatten dan sigaretten met tabak. Om die reden vindt de industrie dat vapes minder accijnsheffing moeten krijgen.

Lees het artikel verder op Tobaccoreporter.com

Germany Approves Tobacco Tax Hike

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn