220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Douane trof eerder illegale sigarettenhandel aan

In Oosterhout heeft de gemeente aan de Stichting Ahmet Yesevi Moskee toch een tijdelijke vergunning verleend. De douane viel vorig jaar februari binnen in het pand aan de Meerpaal na vermoeden van illegale sigarettenhandel. Het gaat om een aangekocht pand aan de Meerpaal 20. In de moskee aan de Klappeijstraat blijven de gebeden plaatsvinden.

In 2018 werd het pand bij de woonboulevard gekocht door de Islamitische Stichting Nederland (ISN). Het pand aan de Klappeijstraat zou te klein zijn geworden. Van de gemeente krijgen zij nu 3 jaar een vergunning voor activiteiten in het pand.

Bij de inval wegens vermoedelijke sigarettenhandel van vorig jaar werden er 7 pallets met sigarettenpapier aangetroffen en verpakkingsmateriaal. Niemand werd aangehouden. Het bestuur van de moskee claimt dat de spullen niet van hen waren.

Volgens eigenaar van de woonboulevard Piet Moll vonden er ook andere verboden activiteiten plaats. Moll maakte een melding bij de gemeente van illegale verkoop van bedden en matrassen. Vervolgens is erop gehandhaafd en daarna zijn er geen overtredingen geconstateerd.

 

Lees het hele artikel verder op Bndestem.nl

Nieuwbouw Turkse moskee Oosterhout laat nog enkele jaren op zich wachten

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn