220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Crimineel duo veroordeeld in Antwerpen

Twee mannen zijn voor hun deelname aan een criminele organisatie veroordeeld door de rechtbank van Antwerpen. De mannen huurden een garagebox in het Vlaams-Brabantse Deurne voor het opslaan van illegale sigaretten en wapens. Twee en drie haar cel kregen ze opgelegd. Daarnaast ook een boete van € 2.000.

Op 10 juni 2021 ontving de politie een melding over verdachte praktijken bij een garagebox in Deurne. Mannen van 22 en 23 jaar waren vanuit buitenlandse voertuigen goederen aan het in- en uitladen. Twee dozen met sigaretten zonder accijnszegels trof de politie aan.

Vervolgens zijn meer dozen sigaretten aangetroffen in de garagebox. Daarnaast ook 4 wapen, gsm-toestellen en luidsprekers. De verdachten zeiden dat zij van niets wisten. Later beweerde een van de mannen dat ze de sigaretten gingen doorverkopen. De andere man bleef alles ontkennen.

Eerdere veroordelingen tot vier maanden werden in de strafbepaling meegerekend. De ene man kreeg daarbij twee jaar en de andere man drie jaar gevangenisstraf. 

Lees het hele artikel verder op pzc.nl

Duo krijgt 2 en 3 jaar cel voor wapens en illegale sigaretten in garagebox

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn