220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Canadese Consumentenbond: neutrale verpakkingen schaden belangen consument

Wettelijke maatregelen rond neutrale verpakkingen voor sigaretten schaden de belangen van de consument. Dat vindt de Canadese Consumentenbond (CAC). De invloedrijke belangenorganisatie roept de Canadese overheid op onmiddellijk een ​​einde te maken aan wat ze bestempelt als de ‘oorlog tegen consumentenrechten’.

De CAC maakt zich grote zorgen over de regelgeving rond verpakkingen, schrijft voorzitter Bruce Cran in een opinieartikel in The Chronicle Herald (Halifax) en de Vancouver Sun, twee van de belangrijkste regionale kranten van Canada.

Dat de CAC bezorgd is, heeft niets te maken met affiniteit met tabaksproducten, betoogt hij, maar wel met het feit dat met het ‘draconische beleid’ van de overheid ten aanzien van tabaksproducten ‘op een gevaarlijke manier een precedent geschapen wordt’.

De organisatie vreest dat straks ook andere producten het doelwit van een vergelijkbare behandeling worden. ,,Consumenten hebben het recht hun favoriete merken te herkennen, of het nu gaat om tabak, alcohol, frisdranken of snacks”, aldus Bruce Chan.

Bovendien speelt de zogeheten plain packaging volgens Chan criminele organisaties in de kaart. Want, zo redeneert de CAC, waarom zou je als consument nog merksigaretten kopen als alle verpakkingen er toch hetzelfde uitzien?

Lees meer bij The Chronicle Herald:

OPINION: Whatever you think of cigarettes, plain packaging regulations are anti-consumer

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn