220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Californië schenkt voortaan koffie met kankerwaarschuwing

Koffieverkopers in de Amerikaanse staat Californië moeten hun product voorzien van een label met de tekst: “Waarschuwing: dit product bevat een chemische stof die volgens de staat Californië kan leiden tot kanker.” Op overtredingen staat een maximale boete van 2500 dollar per klant per dag. Met terugwerkende kracht, waardoor het in een staat met 40 miljoen inwoners om een astronomisch bedrag kan gaan. De boete moet nog worden vastgesteld.

Dit heeft een rechter van het Superior Court in Los Angeles bepaald in  een door een belangengroep aangespannen  zaak tegen Starbucks en negentig andere koffieverkopers, waaronder supermarkten en winkels.

Wetgeving levert ook weer handel op: Mysafetysign.com levert tal van veiligheidsbordjes. Ze hangen bij tandartspraktijken, parkeergarages, restaurants en fastfoodketens. En soms ook, een beetje verscholen, bij koffiehuizen. Het is volgens critici haast efficiënter om te labelen wat wel veilig is. Bovendien negeren veel consumenten de bordjes hardnekkig.

 

Lees meer bij Trouw:

Californië schenkt voortaan kopjes koffie met een kankerwaarschuwing

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn