220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Britse ziekenhuizen moeten rokers actief opsporen

Het Royal College of Physicians (RCP) pleit ervoor een actief  anti-rook beleid kern te maken van de ziekenhuiszorg in de Britse National Health Service. De RCP wil  dat ziekenhuizen actief op zoek gaan patiënten die roken en deze een verplichte anti-rookprogramma aanbieden.  ,,Het niet identificeren en behandelen van rokers is net zo  nalatig als het niet identificeren en behandelen van patiënten met kanker”, oordeelt het RCP.

Als onderdeel van stopprogramma’s zouden patiënten het advies moeten krijgen om over te stappen op e-sigaretten. Deze zouden ter beschikking moeten worden gesteld in  in gemeenschappelijke ruimtes of  andere specifieke zones in ziekenhuizen. De NHS besteedt volgens Public Health England meer dan £ 1,8 miljard per jaar aan gezondheidszorg voor rokers en ex-rokers.

Pikant detail is dat het RCP-rapport aandacht besteed aan de  de rookgewoonten van NHS-medewerkers zelf. Dit zou de gezondheidsdienst meer dan £ 200 miljoen per jaar kostten aan sigarettenonderbrekingen, ziektedagen en behandelingen.

 

Lees meer bij  De Daily Mail en The Independent:

Patients ‘should be recommended e-cigarettes as a way to quit smoking and be allowed to use them at hospitals’

NHS staff smokers cost health service £200m a year with cigarette breaks and sick days, report finds

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn