220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

‘Britse regulering omtrent vapen verdient navolging op het Europese vasteland’

De e-sigaret ligt wereldwijd onder een vergrootglas nu er in de Verenigde Staten 39 mensen zijn overleden na het gebruik van dit relatief nieuwe alternatief voor roken.  Het betreft evenwel een lokaal fenomeen dat te relateren is aan het gebruik van illegale vloeistoffen met THC, het actieve bestanddeel van cannabis, zegt Leticia Vazquez Santos, corporate affairs manager bij Japan Tobacco International (JTI) tegen het Financieele Dagblad.

De berichtgeving op dat gebied, die eveneens onder vuur ligt, omdat overheidsinstanties selectief met de feiten zouden zijn omgegaan, heeft ook een grote impact gehad op het Verenigd Koninkrijk, waar vapen al geruime tijd door de medische wereld wordt beschouwd als een goed – en zeker minder schadelijk – alternatief voor de conventionele sigaret: de groei van het aantal is er het vapers is het afgelopen jaar beduidend lager geweest dan in een lange periode daarvoor.

Toch maakt evengoed 7,1% van de Britse volwassenen gebruik van de e-sigaret. JTI-manager Vazquez Santos tegen het FD: ,,Britse overheidsorganisaties hebben zich positief over de producten uitgelaten. Public Health England zegt dat e-sigaretten ongeveer 95% minder schadelijk zijn dan gewone sigaretten. Dat heeft tot ondersteunende regulering geleid waarvan wij denken dat het navolging verdient op het Europese vasteland.”

 

Meer bij het FD:

 

Tabakslobby ziet graag dat Europa e-sigaret omarmt zoals Engeland dat doet

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn