220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Britse parlementscommissie: scheer vapers en rokers niet langer over één kam

Een Britse parlementscommissie pleit ervoor om vapers en rokers niet langer over één kam te scheren. Mensen die gebruikmaken van de e-sigaret om op die manier van het roken af te komen, zouden dan ook niet gedwongen moeten worden om dat te doen in de speciaal ingerichte rookruimtes.

Het Britse parlementslid Carol Monaghan trekt zelfs een vergelijking met alcoholisten die proberen van de drank af te komen. Die dwing je immers ook niet om hun tijd door te brengen in het café.  Een ruimte die exclusief bestemd is voor vapers biedt volgens haar meer soelaas.

Volgens berekeningen van een speciale Britse parlementscommissie ligt het aantal mensen in het Verenigd Koninkrijk dat via vapen van het roken probeert af te komen op dit moment rond de 470.000. Een rapport van deze commissie was deze week onderwerp van debat in het Britse Lagerhuis. Het komt er in essentie op neer vapen niet schadelijk is voor de volksgezondheid. Sterker nog: de e-sigaret is juist een probaat middel om de volksgezondheid te verbeteren, aldus de commissie.

Lees meer bij de BBC:

Don’t send vapers to use smoking shelters, MPs suggest

Ook The Times besteedt aandacht aan het debat in een commentaar:

It’s time to stop tarring e-cigarettes and tobacco with the same brush

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn