220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Britse enquête: e-sigaret met ruim 3,6 miljoen gebruikers populairder dan ooit tevoren

Zo’n 3,6 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk maken gebruik van de e-sigaret. Dat is 12,5 procent meer dan vorig jaar, zo blijkt uit een representatieve enquête onder 12.000 mensen. Vapers maken daarmee 7,1 procent uit van de Britse bevolking, wat betekent dat er meer gebruikers van de e-sigaret zijn dan ooit tevoren, aldus The Independent en aan aantal andere Britse media, waaronder de BBC, de Daily Mail, en ITV, het grootste commerciële netwerk van het land.

Vaping-artikelen zijn het populairst in de leeftijdscategorie van 35 tot 44 jaar. Daarna komen 45-plussers en mensen van 54 jaar of ouder. Jongeren tussen de 18 en 24 jaar vormen de hekkensluiters: in deze leeftijdscategorie wordt relatief gezien weinig gebruikgemaakt van de e-sigaret.

Ruim 31 procent van de vapers rookte vroeger gewone sigaretten, maar is overgeschakeld op een alternatief dat niet echt gezond is, maar waar wel minder risico’s mee gepaard gaan dan met de gewone sigaretten.

Deborah Arnott, voorzitter van Action on Smoking and Health, de initiatiefnemer van het onderzoek), zegt in hetzelfde artikel zegt dat de verontrustende geluiden over vapen in de Verenigde Staten haar zorgen baren. Ze wijst er echter op dat de regelgeving in het Verenigd Koninkrijk veel strikter is dan in de VS en dat ziektegevallen zoals in de VS in Groot-Brittannië voor zover bekend nog niet zijn voorgekomen.

 

Meer bij The Independent en ander media:

 

Vaping: Number of British people using e-cigarettes rises by 12.5 per cent, study suggests (The Independent)

‘Half as many Britons’ vape as smoke (BBC)

Number of Britons vaping hits 3.6million as smoking hits record low, but scientists warn e-cigarettes can still kill our cells (Daily Mail)

More people are vaping than ever before (ITV)


 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn