220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Bijna alle verdachten alweer vrijgelaten

Afgelopen maandag zijn 13 Oost-Europese verdachten mannen opgepakt in Roermond bij het oprollen van een illegale tabaksfabriek. Van de groep zijn er dinsdag alweer 12 vrijgelaten. Ze zijn op dit moment nog wel verdachte in de zaak. Eén man zit nog vast, schrijft Chantalle Donné voor L1.

De dertien verdachten mannen worden verdacht van accijnsfraude op tabak, bevestigt een FIOD-woordvoerder tegenover L1.

De illegale tabaksfabriek was gevestigd in een bedrijfspand aan de Albert Einsteinweg in Roermond. De fabriek begon op te vallen toen er zwarte rook uit het gebouw kwam. Nadat de brandweer was gearriveerd, bleek dat de rook uit een oververhitte machine kwam.

De opgepakte mannen, Oost-Europeanen, waren aan het proefdraaien, zegt de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD).  Een hele productielijn was opgebouwd, die moest zorgen voor een massaproductie aan pakjes sigaretten. De opsporingsdiensten troffen plastic, filters, vloeipapier en verpakkingsmateriaal aan.

In Limburg is het niet de eerste keer dat een illegale sigarettenfabriek werd ontdekt. In maart dit jaar werd er ook al een geheime fabriek opgerold. Destijds werden er 21 mannen gearresteerd, die ook uit Oost-Europa kwamen.

 

Lees het hele artikel verder op 1Limburg.nl

Bijna alle verdachten illegale tabaksfabriek op vrije voeten

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn