220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Betrokkenheid bij handel in sigaretten en wapens

Afgelopen woensdag heeft het openbaar ministerie drie jaar celstraf opgelegd tegen twee mannen. Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan betrokkenheid bij illegale handel in sigaretten en wapens.

Op 10 juni 2021 kreeg de politie een melding. Bij een garagebox in Deurne zouden verdachte handelingen hebben plaatsgevonden. Twee mannen met een buitenlandse auto waren goederen aan het in- en uitladen. Dit waren de 22-jarige Izzet S. en de 23-jaarige Serhii I. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij twee dozen met sigaretten aan die geen accijnszegel hadden.

In de garagebox werden naast sigaretten ook vier wapens, gsm-toestellen en luidsprekers gevonden. De verdachten verklaarden van niets te weten. Serhii I. gaf toe van iemand de sigaretten gekocht te hebben om weer verder te verkopen, maar van de wapens wist hij niets. Izzet S. ontkent alles.

De verdachten zijn tussenpersonen van een criminele organisatie, volgens de procureur. Een organisatie die handelt in illegale sigaretten, wapens en gsm-toestellen. Het OM heeft drie jaar cel geëist tegen Serhii I. en twee jaar cel tegen Izzet S. De definitieve uitspraak is op 18 maart.

Lees het hele artikel verder op pzc.nl

Duo riskeert tot drie jaar cel voor illegale wapen- en sigarettenhandel: “Het zijn tussenpersonen van een criminele organisatie”

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn