220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Belgische douane rolt grote sigarettensmokkelbende op in Oost-Vlaanderen

De Belgische douane heeft in de provincie Oost-Vlaanderen een bende opgerold die zich bezighield met de productie van namaaksigaretten. In de gemeente Zele, niet ver van Dendermonde, bevond zich een illegale fabriek met daarin twee productielijnen en een verpakkingslijn, schrijft de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. In Dendermonde werd en grote versnijdingsmachine aangetroffen, alsmede 14 ton tabak. In totaal zijn veertien mensen aangehouden. De in belang genomen sigaretten vertegenwoordigen een waarde van zo’n 12,2 miljoen euro.

In de illegale fabriek in Zele werden 11,5 miljoen namaaksigaretten gevonden. Daarnaast bleek 22 ton tabak aanwezig die al was versneden voor de productie van nog meer sigaretten. In een woning in de West-Vlaamse gemeente vond de politie nog een 60.000 namaaksigaretten, ruim 150 kilo roltabak en een vuurwapen.

De aangehouden personen zijn afkomstig uit het voormalige Oostblok. Het gaat volgens Het Laatste Nieuws om tien Oekraïners en vier Polen. Elf van hen werden opgepakt terwijl ze op de productieplaats aan het werk waren. De namaaksigaretten waren vermoedelijk bestemd voor het Verenigd Koninkrijk. Ze zouden daar onder de merken Richmond, Rothmans en Malboro op de zwarte markt komen.

 

Meer bij Het Laatste Nieuws:

 

 

Douane arresteert 14 personen na inval bij illegale productiesite van sigaretten in Zele

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn