220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

BAT: mogelijk al binnen enkele weken cruciale stap in ontwikkeling Covid-19-vaccin

Tabaksfabrikant British American Tobacco (BAT) verwacht binnen enkele weken te kunnen beginnen met klinische proeven voor een experimenteel Covid-19-vaccin. Dat melden de Britse krant The Daily Telegraph en Bloomberg.

Kingsley Wheaton, directeur Marketing bij BAT, laat weten dat zijn bedrijf eerder deze maand een aanvraag bij de Amerikaanse voedselwaakhond Food and Drug Administration (FDA) heeft ingediend om met de medicatie op basis van tabak de klinische proeffase in te mogen gaan. Hij geeft aan dat er binnen zijn bedrijf sprake is van groot optimisme.

The Daily Telegraph gebruikt het woord ‘ironisch’ niet, maar maakt met de berichtgeving wel duidelijk het opmerkelijk te vinden dat juist sigarettenfabrikanten, die immers goederen produceren die verband houden met longschade, op onwaarschijnlijke deelnemen aan de race om een ​​vaccin tegen coronavirus te ontwikkelen – een aandoening van de luchtwegen.

Ook Medicago, een Canadees biotechnologiebedrijf dat gedeeltelijk eigendom is van tabaksreus Philip Morris, heeft eerder deze maand de krachten gebundeld met een ander bedrijf om zijn eigen plantaardige prik te creëren.

Goedkeuring door de FDA zou een belangrijke stap zijn in de ontwikkeling van het BAT-vaccin, maar de vooruitgang verloopt trager dan het bedrijf aanvankelijk had gehoopt. In april beweerde het dat het in juni tot drie miljoen doses vaccin per week zou kunnen produceren.

 

Meer bij The Daily Telegraph:

 

BAT says clinical trials of Covid vaccine could begin within weeks

 

Zie ook Bloomberg.com

 

Tobacco-Based Covid Vaccine May Start Clinical Trials in Weeks

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn