220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Armeniër krijgt 10 maanden voorwaardelijk en 82.000 euro boete voor sigarettensmokkel

In Frankrijk is een inwoner van Armenië veroordeeld tot tien maanden cel voorwaardelijk en een boete van ruim 82.000 euro wegens handen in illegale sigaretten. Dat meldt de Frans krant 20 Minutes. Hij werd op 4 maart dit jaar, samen met zijn vrouw, in de buurt van Saint-Saëns (30 kilometer ten noordoosten van Rouen) door de douane aangehouden met honderd kilo sigaretten van het merk Marlboro in de laadruimte van zijn Peugeot 807.

Bij doorzoeking van de auto troffen de douaniers toen dozen met in totaal 500 sloffen sigaretten aan. Tijdens zijn verhoor op het bureau verklaarde hij dat het al zijn derde reis was. Eerder had hij al tweehonderd kilo illegale sigaretten verscheept. De waarde van de in beslag genomen tabak wordt geschat op zo’n 50.000 euro.

Handel in illegale sigaretten is in Frankrijk, waar een pakje van twintig stuks sinds deze maand 10 euro kost, een groeimarkt, zo blijkt uit gegevens van de douane. Fraudeurs kopen ze in voor 1,50 euro per pakje en verkopen ze vervolgens ver onder de marktprijs. In 2019 werd in Frankrijk zo’n 360 ton tabak in beslag genomen, wat gelijkstaat aan ongeveer 5 miljard aan belastinginkomsten.

 

Meer bij 20 Minutes:

Seine-Maritime : Un trafiquant transporte 100 kg de cigarettes de contrebande, il écope de 80.000 euros d’amendes

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn