220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Aantal rokers in de VS heeft laagterecord bereikt, maar blijft dat zo na ‘vaping-angst’?

Het gebruik van sigaretten heeft in de Verenigde Staten een absoluut laagterecord bereikt. Dat schrijft de Amerikaanse krant USA Today op basis van een rapport van de Centers for Disease Control and Prevention, een overheidsorganisatie die zich bezighoudt met het opsporen, behandelen en voorkomen van ziekten, met het oog op het openbaar belang.

Nog maar 13 procent van alle volwassenen in de VS rookt op dit moment. Dat is twee derde minder dan vijftig jaar geleden, toen de medische sector plotseling op grote schaal begon te waarschuwen voor de risico’s van roken.

Goed nieuws voor de professionals, constateert USA Today. Maar de krant signaleert ook dat onder experts de vrees bestaat dat door de nieuwsstroom van de afgelopen maanden met betrekking tot de ‘vaping-epidemie’ (zo’n vijftig mensen overleden in de VS als gevolg van gebruik van illegale, met THC-olie – inclusief vitamine E acetaat – versneden e-liquids) veel voormalige ex-rokers weer zijn gaan roken.

USA Today citeert een specialist op het gebied aan ademhalingsziekten van het Cleveland Clinic in Ohio, die zich erg veel zorgen maakt dat mensen die vapen nadat zij eerst lange tijd hebben gerookt, weer zullen vervallen in hun oude gewoonte.

 

Meer bij USA Today:

 

Cigarette smoking in the US at all-time low, but can it stay that way after vaping scare?

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn