220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

In Aa en Hunze 1,1 miljoen sigaretten aangetroffen

Aa en Hunze

De in de Drentse gemeente Aa en Hunze 1,1 miljoen aangetroffen sigaretten en 692 kg waterpijptabak zijn vernietigd. Maar hoe wordt dat gedaan? Afgelopen vrijdag werd de verboden tabak ontdekt. Een verdachte is aangehouden, deze is nu weer op vrije voeten.

De Nederlandse staat zou € 750.000 aan accijnzen zijn misgelopen, als de ontdekte sigaretten op de Nederlandse markt waren gekomen. De FIOD vond naast de sigaretten ook een onbekend geldbedrag en heeft een auto in beslag genomen.

Voorlopig gaat het onderzoek naar de verdachte door van de bevindingen in Aa en Hunze. De tabak en sigaretten worden vernietigd. Maar wat bedoelen ze met vernietigen? “Dat betekent dat de sigaretten worden verbrand”, legt Wietse Visser, woordvoerder van de FIOD, uit. Om wat specifieker te zijn: “De rookwaren worden verbrand. Ze worden bij reguliere afvalverwerkingsbedrijven aangeboden en vermengd met regulier afval. Dat zorgt voor een betere verbranding”, zegt Visser.

De komende tijd kunnen wandelaars en fietsers een tabakslucht ruiken als ze over de VAM-bult gaan, want waarschijnlijk worden de in beslaggenomen sigaretten en tabak verbrand bij Attero in Wijster in Drenthe.

Lees het hele artikel verder op rtvdrenthe.nl

Wat gebeurt er met illegale sigaretten? ‘Die gaan in rook op’

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn