220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

7,2 miljoen illegale sigaretten in haven van Dublin

Na de vierde grote inbeslagname van illegale sigaretten in de afgelopen drie weken, uiten retailers in Ierland hun bezorgdheid. Ze zeggen dat de vangsten wijzen op een actieve zwarte markt in de verkoop van tabaksproducten. Dit schrijft Alan Healy in de Irish Examiner.

Retailers Against Smuggling (RAS), dat de Ierse (tabaks)winkeliers vertegenwoordigt, verwelkomde donderdag de inbeslagname door de Belastingdienst van 7,2 miljoen sigaretten in de haven van Dublin. De partij had een geschatte winkelwaarde van meer dan € 5 miljoen, wat neerkomt op een potentieel verlies voor de schatkist van € 3,9 miljoen.

“In drie weken tijd de vierde grote inbeslagname. Dit is opnieuw een indicatie van een uitzonderlijk actieve zwarte markt en de omvang van tabakssmokkel in Ierland”, zei RAS in een verklaring.

Door een mobiele röntgenscanner van de Ierse belastingdienst werden de illegale sigaretten van het merk Richmond ontdekt in een container van een schip dat in de haven in Dublin was aangekomen vanuit Rotterdam.

De inbeslagname maakte deel uit van lopende operaties van de belastingdienst gericht op de schaduweconomie en de verkoop en levering van illegale tabaksproducten. De belastingdienst zei dat burgers of bedrijven die over de smokkel informatie hebben in vertrouwen contact met hen kunnen opnemen.

“Voor geregistreerde en legitieme tabaksretailers blijft de tabakssmokkel een bedreiging. Dit kan 20% tot 30% van hun omzet kan uitmaken”, zei de RAS.

 

Lees het artikel verder op Irishexaminer.com

Retailers concerned about ‘exceptionally active’ black market in tobacco smuggling

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn