220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

2,5 jaar cel voor 12 Polen en Oekraïners

Twaalf mannen uit Polen en Oekraïne zijn door de rechtbank in Düsseldorf veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar. Ze werkten in Kranenburg in een illegale sigarettenfabriek, de allergrootste die ooit in Duitsland ontdekt is. In een loods in Heumen werden sigaretten opgeslagen van de merken Richman, Mayfair en Regal, die bestemd waren voor de Britse markt.

Drie en een half jaar huisde de illegale sigarettenfabriek in een loods op een bedrijventerrein in Kranenburg, vlak over de grens bij Nijmegen. De politie en douane vielen er in augustus 2020 binnen en maakten een einde aan de productie. 10 miljoen sigaretten werden per week geproduceerd in deze fabriek; hiermee werd wekelijks voor 1,8 miljoen euro aan belasting ontdoken.

De 12 mannen waren slechts ‘kleine vissen’. Tot nu toe zijn de grote jongens nog niet opgepakt. Via een personeelsadvertentie zijn de Polen en de Oekraïners naar Kranenburg gekomen. Zij waren in veronderstelling dat ze in een normale fabriek werkten, met een loon van 1600 tot 2000 euro per maand. Volgens de advocaten gaat het om hardwerkende huisvaders en niet om leden van de sigarettenmaffia.

 

Lees het artikel verder op Gelderlander.nl

Illegale sigarettenfabriek in Kranenburg: celstraf voor 12 mannen, maar de ‘grote jongens’ bleven buiten schot

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn